Едина
Дебата: мадиина
Арапски: المدينة المنورة
Персијски: مدینه
Енглески: Медина

Слика: Поглед на пророка џамија и град
 
Медина је акроним од арапског "Ал-Мадинат Срби") (Град пророка. То се односи на Меку, као најсветији месту ислама, јер је Посланик џамија.
Док у свим осталим језицима, "Мадина", јасно указује на град свети сајт је у арапском, често дугу верзију "Ал-Мадина Ал-Мунаууара" (користећи осветљеном граду), јер реч "Мадина" и "град" у уопште средства.

Првобитно име града Ыатхриб. Град се налази у северо-западном Саудијске Арабије. Верује се да је арапско-јеврејског племена Бану НАДИР и Бану Кураидха око 70 нове ере. оаза Ыатхриб насељена. Касније племена Бану Бану Кхазрај и треба да се следи искључивање. Град је доминирао ад 500. Јевреја који живе тамо. Иако они не чине бројчану већину у граду, они су од користи за наставак разједињеност арапског племена међусобно и једни друге.

Јеврејска Бану Кураизха били тамо, да их пријатељским односима јеврејског племена Бану НАДИР повезана, у савезу са арапског племена Бану АУС, док је трећи јеврејског племена Бану Каинука са племе Бану је Кхазрај лиге. Оне племенске борбе и повишених ривалства на крају довело до исцрпљивања учествују племена који су у потрази за портабл решење за све.

Као што вам мудрост миротворство пророка Мухамеда (С.) у Меки и чути истовремено сазнаје да ће идолопоклоници Кураисх од њега испаљује најбоље, понудила делегација састављена од представника из Медине Бану АУС и Бану Кхазрај пророка Мухамеда (С. ), то је доћи до Ыатхриб да тамо делује као миротворац. То је решење које може да живи сва племена и на крају довела до емиграције. Посланик Мухаммед (С.) је у стању да умирити град. Спољни напади су били између осталог у бици код Бадр, Ухуд и одбили гроб битке.

Медине је био главни град ислама. Његов бивши џамију и своје куће данас су део пророка џамија. У Медини је промена у правцу молитве [кибла].

Међу прва четири цалипхс Медине на почетку остао седиште владе. Као што је наведено, први калиф Маварско Муауиыа врсту Гегенкалифат у Дамаску и других унутар исламске оружане сукобе угрозити светост града претио да пресељена имама Алија (а) седиште владе да Куфа, како да заштити интегритет град као Бесуцхсорт [зиыара] и друга да се припреме за будући развој Имама Махди (). До ере 1924тх Медине је био један од којих свака има доминантан исламске империје, највише времена под Умаыыадс, Аббасидс, и Турци.

1924 Медине је освајало ибн Сауд, чије је царство касније је у Саудијској Арабији. 
 


Make a Free Website with Yola.